Sajam sporta i omladine održao se 18. oktobra 2024. godine, na Novosadskom sajmu pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dok su organizatori sajma Savez udruženja „Novosadski omladinski forum“ sa organizacijama članicama i Gradski sportski savez.

U toku trajanja sajma, organizovane su različite panel diskusije o savremenim, novim, studijskim programima, vizijama i pravcima razvoja omladine i sporta u Srbiji i Novom Sadu, ali i psihološke radionice, radionice iz oblasti karijernog savetovanja i razvoja mekih veština. U okviru panel diskusije pod nazivom „Preduzetništvo mladih“ na kojoj je učestvovao Siniša Tešić, službenik za međunarodnu saradnju Edukativnog centra, predstavljene su besplatne obuke koje Edukativni centar realizuje, a koje su po meri mladih, stavljajući akcenat na obuke koje su iz oblasti preduzetništva, informacionih tehnologija, ali i lingvistike.

Predstavnici Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama učestvovali su na Sajmu sporta i omladine na štandu „Karijerni kutak“ na kome su posetioci sajma mogli da se upoznaju, ali i prijave na obuke Edukativnog centra.